یکی از سوال های پر تکرار در میان مشتریانی که قصد خرید دستگاه های روغن گیری را دارند این است که آیا دستگاه های روغن گیر پرس سرد، قابلیت روغن گیری از ذرت را دارند یا خیر؟

جوابی که کارشناسان به این اشخاص می دهند این است که، دستگاه های روغن گیری پرس سرد قابلیت روغن گیری از انواع مغز یجات و دانه ها را دارند ولی در رابطه با ذرت ، به این دلیل که روغن آن بوسیلۀ روش های شیمیایی با درصد بالایی استحصال می شود بنابراین روش های شیمیایی بسیار مناسب ترند.

 

خواص روغن ذرت

- روغن ذرت به جذب بیشتر «ویتامین دی» به بدن کمک می کند در نتیجه برای تقویت و استحکام استخوان ها مؤثر می باشد.

- سبب کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی می شود.

- عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.

- سبب کاهش کلسترول بدن می شود.

- به سلامت پوست و مو کمک می کند.

- دارای خواص ضد سرطانی می باشد.

 

آفتابگردان

مقدار روغن در دانه های آفتابگردان به طور متوسط 40 درصد است.

کشور رومانی واقع در قارۀ اروپا یکی از تولید کننده های اصلی تخمۀ آفتابگردان می باشد. این کشور دارای بزرگ ترین مزارع تخمۀ آفتابگردان بوده و به سرزمین آفتابگردان ها معروف می باشد.

به اواخر تابستان که می رسیم مزارع آفتابگردان در منطقۀ «گز» و «برخوار» اصفهان و در مسیر شاهین شهر، دشت های زیبایی در این منطقه ایجاد می کنند. در این مزارع دانه های روغنی آفتابگردان کشت می شود و برداشت آفتابگردان با فرا رسیدن آخرین ماه تابستان و اوایل پاییز آغاز می شود.

خواص روغن آفتابگردان

هر 100 گرم روغن آفتابگردان حاوی 884 کیلو کالری انرژی و100 گرم چربی می باشد، اما کلسترول، کربوهیدرات ، فیبر و پروتئین ندارد. به دلیل کالری بالا انرژی بدن را تأمین می کند ولی چون کلسترول ندارد سبب چاقی فرد نمی شود. از جمله خواص آن می توان به موارد زیر اشاره نمود.

-  افزایش سطح انرژی بدن.

- کاهش سطح کلسترول بد خون «ال، دی، ال» و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی.

- کاهش شدت و دفعات گُر گرفتگی بانوان یائسه.

- تنظیم قند خون و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به دیابت.

- کمک به سلامت و لطافت پوست و محافظت از آن در برابر نور خورشید به دلیل ویتامین «ای» موجود در آن.

- پیشگیری از تصلب شرایین (سخت و سفت شدن رگها).

- بهبود سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان.

- محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد.

- بهبودی سریع زخم ها، ترمیم بافت ها و درخشندگی پوست.

- تولید هورمون ها و آنزیم های حیاتی بدن.

 

این روغن به ملکۀ روغن ها مشهور است. روغن کنجد غیر اشباع بوده و مانند روغن زیتون، تخم کدو، روغن هستۀ انگور و گردو بدون کلسترول و دارای اسیدهای چرب اولئیک، امگا 3، امگا 6، و امگا 9 است. مصرف این روغن در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی بسیار مؤثر است.

روغن کنجد بیشترین مقاومت را در بین روغن های خوراکی با درصد بالای چربی غیر اشباع دارد.

لینگان و آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در این روغن سبب بروز مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون و خواص فیزیولوژیکی ارزشمند روغن کنجد شده است.

روغن کنجد کمتر از 15% اسید چرب اشباع دارد که بیشترین آن پالمتیک و استئاریک می باشد. بیش از 85% مجموع اسیدهای این روغن غیر اشباع است.

اسید اولئیک و اسید لینولئیک در مجموع بیش از 80% کل اسیدهای چرب روغن کنجد را تشکیل می دهند.

این روغن یکی از منابع غنی استرول های گیاهی (فیتواسترول) می باشد. بتاسیتوسترول بیشترین میزان استرول روغن کنجد را شامل می شود و پس از کمپ دلتا 5، اونا استرول و استگا استرول می باشند. فیتو استرول ها و کلسترول ساختار مشابهی دارند. فیتواسترول ها یا استرول های گیاهی رقیب کلسترول در جذب بوده بنابراین مصرف آنها سبب کاهش کلسترول خون شده و در نهایت از حملات قلبی و عروقی جلوگیری می کنند. همچنین فیتواسترول ها و به طور خاص بتاسیتوسترول از رشد سلول های سرطانی از جمله سرطان های کولون، پروستات و سینه جلوگیری می کنند.

خاصیت آنتی اکسیدانی روغن کنجد سبب ماندگاری آن در برابر حرارت می شود. مقاومت اکسیداسیونی آن در برابر حرارت 110 درجۀ سانتی گراد 5/17 ساعت بوده که آن را در دستۀ روغن های با مقاومت بالا قرار  می دهد. نقطۀ دود این روغن 226 درجۀ سانتی گراد می باشد. با توجه به اینکه مقاومت حرارتی روغن های سرخ کردنی در همین دما 14 ساعت می باشد بنابراین از این روغن می توان در مصارف سرخ کردنی نیز استفاده کرد.

اسیدهای چرب روغن کنجد

اسیدهای چرب روغن کنجد شامل، اسیدلینولئیک 41%، اسید اولئیک 39%، پالمیتک اسید 8% و اسید استئاریک 5% می باشند.

استرول ها

روغن کنجد در مقایسه با سایر روغن های گیاهی، مواد غیر صابونی (حدود2%) بیشتری دارد. مواد غیر قابل صابونی شامل استرول ها، تری ترپن ها و تری ترپن الکل ها، توکوفرول ها و لینگان های کنجد می باشد.

توکوفرول ها

شهرت روغن کنجد به سبب مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بالا به خاطر وجود توکوفرول در این روغن بوده که میزان آن در این روغن 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است. گاما توکوفرول بیشترین میزان موجود در روغن کنجد را شامل می شود و پس از آن دلتا و آلفا هستند که حدود 5% توکوفرول موجود در روغن را شامل می شوند. در بین انواع مختلف ایزومرهای توکوفرول، گاما توکوفرول قوی ترین آنتی اکسیدان موجود در روغن ها می باشد.

 

خواص روغن کنجد

-  کنجد به دلیل داشتن مواد پروتئینی و چربی قابل هضم خواصی مانند گوشت دارد در حالیکه مضرات آن را ندارد.

- وجود املاح سدیم و پتاسیم در کنجد سبب تعادل آب در بدن می گردد.

- کاهش دهندۀ سطح کلسترول بد خون و افزایش جذب کلسترول خوب می باشد .

- کاهش دهندۀ فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا است.

-  از سرطان های سینه، پروستات و دستگاه گوارش جلوگیری می کند.

- از تصلب شرایین و بسته شدن عروق جلوگیری می کند.

- از بروز سکتۀ قلبی جلوگیری می کند.

- از ایجاد آب مروارید جلوگیری می کند.

- به دلیل غنی بودن از ویتامین «ای» سبب شفافیت و لطافت پوست می شود.

- به دلیل مقاومت بالای حرارتی برای سرخ کردن و پخت و پز مناسب می باشد.

- سبب کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون می شود.

- از بیماریهای مفصلی و آرتروز جلوگیری می کند.

- به دلیل وجود دو مادۀ سسامول و سسامین خواص آنتی اکسیدان قوی دارد به همین سبب با رادیکال های آزاد که به سلول ها آسیب می زنند و به روند پیری سرعت می بخشند مقابله می کند.

- ویتامین «ای» موجود در این روغن از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند. همچنین به رشد مو سرعت می بخشد. مانع شورۀ سر می شود.

- این روغن تحریک پذیری غشاء مخاطی را کم می کند. برای درمان سرفه، یبوست، آرتریت و پوست خشک توصیه می شود. مصرف موضعی این روغن پوست را نرم و لطیف می کند.

- مصرف مرتب آن اضطراب را کاهش داده، گردش خون را تقویت می کند، مانع اختلالات عصبی شده و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.

- برای افرادی که از کم خونی و سرگیجه رنج می برند مفید است.

- خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد.

- غرغره کردن آن باکتری ها، از جمله باکتری های سرماخوردگی را از بین می برد.

- محافظ طبیعی در برابر اشعۀ فرابنفش محسوب می شود.

- از پوست در برابر کلر موجود در آب استخر محافظت می کند

- انعطاف پذیری مفاصل با ماساژ روغن کنجد افزایش می یابد.

- بریدگی ها و جراحت های سطحی را درمان می کند.

- پوست صورت به خصوص پوست اطراف بینی را سفت کرده و مانع بزرگ شدن منافذ پوستی صورت می شود.

از بروز آکنه جلوگیری می کند.

توجه داشته باشید که خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که هر چقدر می خواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همۀ روغن ها یکسان است. یعنی هر 5 گرم روغن کنجد معادل یک قاشق چایخوری بوده و حدود 45 کیلو کالری انرژی دارد.

 

کلزا گیاهی است قدیمی که کشت آن به دو هزار سال قبل از میلاد باز می گردد. این روغن به عنوان روغن چراغ، روغن خوراکی و گیاه علوفه ای در تغذیۀ دام مورد استفاده قرار می گرفته است.

برخی یافته ها به کشت کلزای زمستانه در آلمان و استفاده از روغن آن به عنوان روغن چراغ و خوراکی اشاره دارد. در اواخر سده های میانی از این روغن برای تولید صابون و نیز روغن روشنایی استفاده می شده است.

با توسعۀ صنعت ماشین های بخار، از این روغن به عنوان لغزان کنندۀ موتور های بخار استفاده می شد و سبب توسعۀ کشت کلزا در کانادا گردید. قبل از آغاز جنگ جهانی دوم، کشت کلزا در کانادا فقط به صورت تحقیقاتی انجام می شد. در بهار 1942 تحقیقات زراعی برای تولید این دانه آغاز شد و در سال 1943 مقدار قابل توجهی از این دانه در کانادا تولید شد که کلزای کشت شده از دو گونۀ مختلف بود.

در سال های اخیر به منظور حذف یا به حداقل رساندن مقادیر اسید چرب اروسیک در روغن و گلوکوزینولیت در کنجاله (بخش غیر روغنی دانه)، تلاش های آزمایشگاهی و اصلاحی متعددی صورت گرفته است.

در نتیجۀ تلاش های اصلاحی، صفت  فوق مثبت در ارقام پر محصول کلزا تثبیت شده و انقلابی در زراعت و تغذیۀ این گیاه به وجود آورده است. میزان اسید چرب اولئیک و لینو لنیک به ترتیب تا 25 و 55 درصد افزایش داده شده و در عوض اسیدهای چرب نامطلوب آن نظیر اروسیک و لینولینک به میزان 100 و 10 درصد کاهش داده شده است.

 روغن کانولا یا کلزا را همراه با سایر روغن های گیاهی دیگر به عنوان یک ماسک مغذی برای پوست خود می توانید استفاده کنید. همچنین از این روغن به عنوان یک مادۀ غذایی برای سلامت بیشتر و در سرخ کردن مواد غذایی می توانید بهره ببرید.

 

خواص روغن کلزا

روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از محبوبیت بالایی برخوردار است.

این دانۀ گیاهی در مناطق معتدل پرورش داده می شود. در سده های گذشته محل رویش اولیۀ آن کرانۀ شرقی دریای مدیترانه بوده است. شواهد بسیاری حاکی از آن است که این گیاه از 2000 سال پیش از میلاد مسیح در هند مورد استفاده قرار می گرفته است. دانۀ کلزا دارای 55% روغن، 42% پروتئین و 21% پوست می باشد. به دانۀ کلزایی که از آن روغن استخراج می شود کانولا نیز می گویند. در زیل به کاربردهای آن اشاره می کنیم.

1- درمان سرماخوردگی و از بین بردن خلط سینه.

2- ادرار آور، ملین و از بین بردن یبوست.

3- درمان سرفه های مزمن.

4- از بین بردن نزله های ششی.

5- روغن مناسبی برای گیاهخواران است.

6- در دمای بالا سمی نمی شود و مناسب برای سرخ کردن است.

7- حاوی آنتی اکسیدان و از بین برندۀ رادیکال های آزاد است.

8- درمان مشکلات پوستی و بیماریهای ناشی از اگزما می باشد.

روغن کلزا از فواید بسیاری برخوردار است و استفاده از آن سلامت شما را تضمین می کند. این روغن برای سلامت قلب، مو، کاهش چربی شکمی، زیبایی، از بین بردن شورۀ سر، درمان تشنج، ضد التهاب، ریزش مو، کاهش لخته های خونی، تأمین ویتامین «ای»، کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی، کاهش لخته های خونی، رفع تورم و التهاب، کاهش چربی خون، کاهش خطر ابتلا به دیابت و سندروم متابولیک و بسیاری بیماریهای دیگر مؤثر می باشد. در ادامه به شرح کامل فوائد روغن کلزا می پردازیم.

روغن کلزا دارای اسیدهای چرب ضروری است.

اصلی ترین مؤلفه ای که استفاده از این روغن را ترویج می کند وجود امگا3 موجود در این روغن گیاهی است. اسید چرب امگا 3 که در ماهی و نیز روغن کلزا یافت می شود سلامت مغز را تضمین می کند. کلزا به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی مفاصل را تقویت می کند. این روغن سبب نفوذپذیری سلول های مغزی، بهبود سیستم تنفسی و گردش خون و نیز بهبود عملکرد مغز می شود. اسید آلفا لیتولنیک موجود در روغن کلزا از حملۀ قلبی جلوگیری می کند این اسید سبب کاهش کلسترول خون شده و باعث سلامت قلب می شود.

این روغن حاوی امگا 3، امگا 6، اسید آلفا لینولنیک و اسید لینولنیک می باشد. امگا 6 به عنوان یک چربی سالم و مفید برای بدن بوده و بر روی سلامت مغز کودکان مؤثر می باشد.

 

روغن کلزا و تأمین ویتامین «ای» بدن.

یکی از مهمترین دلایلی که سبب پیری زودرس افراد می شود کمبود ویتامین « ای» در بدن آنهاست. این ویتامین سبب می شود افراد از بیماریهای قلبی، سرطان، اختلال حافظه، در امان باشند. ویتامین «ای» موجود در این روغن سبب سلامت چشم، پوست، مو و سیستم ایمنی می گردد. اگر می خواهید دچار زوال عقل نشوید از این روغن بی رنگ و بو در وعده های غذایی خود بهره ببرید.

در هر وعدۀ غذایی که از روغن کلزا استفاده می کنیدیک چهارم نیاز بدن به ویتامین «ای» را فراهم کرده اید.

این روغن سومین روغن نباتی مشهور و محبوب در جهان به شمار می رود.

روغن کلزا و درمان بیماریهای قلبی.

 از عوامل به وجود آمدن سکتۀ قلبی کلسترول بالای خون بوده که با استفاده از روغن های جامد تشدید می شود. بیماران قلبی و عروقی می توانند از این روغن برای کاهش کلسترول خون و سلامت قلب بهره گیرند. این روغن گیاهی با مادۀ گیاهی به نام فیتوسترول ترکیب شده و به جذب کلسترول خون می پردازد.

مصرف این روغن سبب تنظیم ضربان قلب، کاهش التهاب قلب و کاهش لخته های خونی می شود.

جایگزین کردن روغن کانولا به جای روغن های جامد سبب افزایش امگا 3 و کاهش کلسترول خون می شود. استفاده از این روغن مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی را کاهش می هد.

روغن کلزا از دیدگاه زیبایی.

در کنار استفادۀ خوراکی از روغن کلزا از آن به عنوان یک محصول آرایشی بهداشتی در راستای درمان و بهبود مشکلات پوست و مو بهره ببرید.

روغن کلزا و مراقبت از موهای خشک.

اگر موی خشک و آسیب دیده ای دارید برای رفع آن موی خود را با روغن کلزا ماساژ دهید. بوسیلۀ ماساژ موی سر با این روغن پوشش ایجاد شده در مو مانع آسیب رساندن اشعۀ خورشید و آلاینده های طبیعی می شود.

اگر موی شما از شدت خشکی وز شده با استفاده از اسپری دست ساز روغن کلزا آن را برطرف نمایید. کافی است یک لیوان آب ولرم و یک قاشق چایخوری روغن کلزا را ترکیب کرده و آن را روی موی سر اسپری نمایید.

 

روغن کلزا و درمان شورۀ سر.

 شورۀ سر از مهمترین مشکلات مو بوده که سبب پوسته پوسته شدن سر و خارش پوست آن می شود. برای رفع این مشکل 10 قاشق روغن کلزا  را همراه با 3 قاشق روغن درخت چای ترکیب کرده موی خود را با آن ماساژ دهید  مدت 30 دقیقه اجازه دهید روی مو باقی بماند سپس با آب ولرم مو  را شستشو دهید این کار  ریزش  مو و شورۀ سر را درمان می کند.

می توانید به جای روغن چای از روغن زیتون و بادام همراه با روغن کلزا،استفاده نمایید.

روغن کلزا و درمان ریزش مو.

ممکن است ریزش مو به علت عدم خون رسانی به پوست سر باشد بنابراین با تغذیۀ ریشۀ مو این مشکل را به راحتی درمان نمایید. بدین منظور روغن کلزا را با روغن زیتون ترکیب کنید و به پوست سر بمالید. استفاده از روغن اسطوخودس نیز مفید است. بهتر است قبل از رفتن به حمام مانند یک ماسک، لایه ای از ترکیب به دست آمده را روی سر قرار داده و بعد از مدت 20دقیقه موی سر را آبکشی نمایید.

در هفته سه بار از ماسک موی سر روغن کلزا استفاده کرده و از ریزش مو جلوگیری نمایید.

روغن کلزا و بیماریهای پوستی.

با استفاده از روغن کلزا پُروسۀ پیری را به تعویق اندازید. برای این منظور خط لبخند، خط اخم، جای جوش، آکنه و سایر مشکلات پوستی و قسمتهای مد نظر خود را با روغن کلزا ماساژ دهید. برای آبرسانی پوست و جلوگیری از خشکی و شکنندگی پوست نیز از مزایای این روغن بهره ببرید.

انعطاف پذیری پوست از مهمترین عواملی است که پیری زودرس را از بین می برد. با استفاده از روغن کلزا پوستی شاداب و جوان را تجربه کنید.

 

خواص دانۀ کلزا

خواص روغن کلزا برگرفته از خاصیت این دانۀ گیاهی است که در مناطق معتدل رشد می کند. براساس تحقیقات انجام شده اگر از این روغن 5 برابر بیشتر از سایر روغن های معمولی استفاده شود مشکلی پیش نخواهد آورد. کودکان هم می توانند از این دانۀ گیاهی استفاده کرده و از فوائد بی نظیر آن بهره ببرند.

لینولنیک موجود در این روغن سبب افزایش غشای مغز کودکان شده و رشد بهتری در کودک ایجاد می کند. مصرف این روغن بی رنگ و بی بو برای کلیۀ گروه های سنی توصیه می شود.

 

کلام آخر

روغن کلزا خواص فراوانی دارد و از نظر طب سنتی نیز تأیید می شود.

- مصرف این روغن سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده شده و نیز درد معده را برطرف می سازد.

- سبب بهبودی در وضع جسمی بیماران دیابتی و حتی درمان دیابت می شود.

- ویتامین «ای» موجود در آن از پیری زودرس جلوگیری می کند.

- چربی اضافۀ ناحیۀ اطراف شکم و پهلو را برطرف می کند.

- با کاهش کلسترول از بیماریهای قلبی جلوگیری می کند.

- با کاهش لخته های خونی از سکتۀ قلبی و مغزی جلوگیری می کند.

- ضد صرع و تشنج بوده و بیماریهای مرتبط با آن را درمان می کند.

- گرفتگی عضلات را رفع کرده و درد ناشی از آسیب دیدگی آن را کاهش می دهد.

- تسکین دهندۀ دردهای مربوط به بیماریهای استخوانی مثل روماتیسم می باشد.

آدرس دفتر مرکزی : تهران-خیابان شریعتی-نبش خیابان کلاهدوز-برج نگین قلهک-طبقه هفتم-واحد 75

کد پستی: 1939616888

شماره تماس دفتر فروش ویونی :

02122879588

02191002850

شکایات : 02191002850

ساعت فعالیت : 16:30 - 07:30  (شنبه - چهارشنبه)

12:00 - 07:30  ( پنجشنبه ) 

نمایندگی‌های ویونی:

1_بابل(جمشیدیه بابل)

آدرس: بابل، کمربندی غربی، نبش توحید51

تلفن:32325280-011

2_نور

آدرس:نور ،بخش مرکزی، شهر نور محله ملاکلا خیابان حافظ، پلاک 209، طبقه همکف واحد جنوبی

تلفن:09111277120

3_بابلسر

آدرس:جاده‌ی بابل به بابلسر، بعد از پیچ قریشی روبه روی تالار پارسیان

تلفن: 32380194-011

 

درباره ویونی

ویونی با شعار، سلامت پایدار، ثمره بیش از پنج دهه تجربه متخصصان نخبه و نیز سالها تلاش خستگی ناپذیر مدیران حرفه ای کشور در صنایع روغن کشی از دانه های روغنی و تولید روغن نباتی می باشد. هلدینگ بین المللی ویونی به عنوان مادر این مجموعه بزرگ شامل زیر مجموعه های ذیل است؛

1-شرکت کشت و صنعت آرین طعم خزر

2-شرکت کشت و صنعت آرین بهین پیشرو

3-شرکت نیکان بحر خزر(مخازن ذخایر روغن وارداتی در بندر امیر آباد) 

4- در بخش بین الملل (کانادا) Golden Crops Enterprises Ltd و Nimex Financial Inc

6-در بخش بین الملل (ترکیه) ROYAL PETEK DIS

و محل کارخانه‌های تولید محصولات ویونی عبارتند از:

1-آرین طعم خزر : چمستان-شهرک صنعتی کرد آباد-پلاک47

2- گلبهار پارسیان :  کیلومتر 70 اتوبان تهران ساوه شهرستان زردندیه، خیابان پانزدهم

3- گلبهار جاده ابریشم : جاده امام رضا بعد از شریف آباد، شهرک صنعتی ایوانکی، خیابان پژوهش 3 پلاک 215

4- ناب : اردبیل ، کیلومتر 10 جاده نمین اردبیل روبروی فرودگاه

5-دردانه آترا: استان گیلان-شهرستان صومعه سرا-جاده رشت به آستارا – بعد از ضیابر-شهرک صنعتی صومعه سرا-سرو 4

6-سبز نگار البرز: مازندران - سوادکوه- پل سفید- شهرک صنعتی شورمست - خ اول

 اطلاعات بیشتر ...